Decizia CCA de a sancţiona Jurnal TV pentru că a difuzat mai multe ştiri despre un candidat la prezidenţiale şi mai puţine despre al doilea candidat este calificată de jurnalişti notorii şi experţi media drept un atac grav asupra postului de televiziune. În spatele atacului ar sta oligarhul Vladimir Plahotniuc, care încearcă de ani buni de zile să reducă la tăcere postul de televiziune care i-a demascat toate crimele şi care luptă de-a lungul întregii sale existenţe cu regimul oligarhic care a acaparat toată puterea în stat. Ştirea despre atacul perfid asupra Jurnal TV a fost citită de peste 38 de mii de ori timp de o singură zi, fiind şi cea mai accesată din această săptămână.

Următoarea în topul celor mai citite este ştirea despre atacarea Comisiei Electorale Centrale în judecată de către moldovenii din diasporă care n-au putut vota la alegerile prezidenţiale. Peste 29 de mii de accesări a acumulat ştirea.

Europarlamentar: „Dacă Guvernul RM nu va da un semnal că a înţeles că alegerile au fost organizate INCORECT, va pierde credibilitatea partenerilor internaţionali exact aşa ca Guvernul Ponta”- este o altă ştire printre cele mai citite săptămâna curentă, cu aproape 27 de mii de accesări.

În topul celor mai citite, cu 26.000 de vizualizări, este şi ştirea despre „cadoul” făcut de coaliţia PD-istă magistraţilor de la Curtea Constituţională cu câteva zile înainte ca judecătorii să se pronunţe pe marginea alegerilor prezidenţiale. Potrivit unui proiect înregistrat la Parlament, magistraţii CC vor beneficia, pe lângă salariu, de pensii pentru vechime în muncă.

Săptămâna a fost marcată şi de ştirile despre percheziţiile nocturne în apartamentul în care locuieşte tatăl avocatei Ana Ursachi. Ştirea despre faptul că procurorul a pătruns în locuinţă prin înşelăciune, deconectând electricitatea, a fost citită de peste 25 de mii de ori.

Ştirea despre cel de-al treilea raport al companiei Kroll, care arată că milioane de dolari au fost transferate pe conturi bancare din Rusia, Moldova, Estonia şi Cipru, a acumulat peste 22.000 de accesări.

O altă ştire dintre cele mai citite este despre audierile cu privire la jaful din sistemul financiar-bancar, care au avut loc vineri în Parlament, unde procurorul general interimar Eduard Harunjen a confirmat că frauda bancară din RM a ajuns în atenţia organelor de drept din SUA. Transmisiunea LIVE text şi video de la audierile parlamentare a fost accesată de aproape 21 de mii de ori.

Aproximativ 21 de mii de vizualizări a acumulat şi ştirea despre rolul pe care l-a jucat preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, în spălările de miliarde prin sistemul judecătoresc. Or, anume la propunerea lui Tănase, cu patru luni înainte de apariţia primei ordonanţe care viza sume mari din Federaţia Rusă, a fost modificată legislaţia în vederea stabilirii unui plafon la achitarea taxei de stat în instanţă. Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a şi publicat anterior documentul proiectului, atrăgând atenţia asupra implicării lui Alexandru Tănase în spălările de bani prin judecătoriile moldoveneşti.

În topul celor mai citite este şi ştirea despre declaraţia halucinantă a lui Igor Dodon, care a spus că aerarea Moldovei la UE se va face fără Transnistria şi fără Găgăuzia. Articolul a fost citit de peste 20 de mii de ori.    
                        
„Promovare după promovare pentru controversatul magistrat Oleg Sternioală; A fost numit de CSM membru al Colegiului de evaluare a judecătorilor” - este o altă ştire cu peste 20.000 de accesări.

În top intră şi reacţia Jurnal TV la sancţiunea Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Postul de televiziune a anunţat că va ataca în judecată sancţiunea impusă de CCA, calificând-o drept ilegală. Potrivit juristului postului TV, Consiliul a dat dovadă de o atitudine selectivă şi discriminatorie. Ştirea a fost accesată de aproape 20 de mii de ori.

Topul se încheie cu declaraţia cunoscutului analist de la Jamestown, Vladimir Socor, care a comentat rezultatele alegerilor prezidenţiale, declarând că fără sprijinul lui Andrei Năstase, Maia Sandu nu ar fi obţinut acelaşi rezultat. Ştirea a fost citită de peste 19.000 de ori.