În prezent, cei cinci membri ai familiei stau într-un apartament pentru care trebuie să plătească lunar peste 3.300 de lei. Asta în condiţiile în care Liuba Petraşcu primeşte o indemnizaţie pentru creşterea copiilor de doar 1.200 de lei.

La rândul lor, autorităţile capitalei susţin că familia Petraşcu este a cincea în lista celor care aşteaptă un apartament şi promit că o vor ajuta să soluţioneze problema, dar nu au precizat în cât timp.

În ultimii ani, Eugen Petraşcu a lucrat în calitate de anestezist la Institutul de Medicină Urgentă din capitală. Între anii 1986-1988, a participat la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl, iar în 1992 - la războiul de la Nistru. În 1996 a fost înscris de Pretura sectorului Centru în lista celor care trebuie primească o locuinţă de la stat. De atunci, însă, angajamentele autorităţilor locale au rămas doar pe hârtie.

Precizăm că după ce a participat la lichidarea urmărilor avariei de la Cernobîl, Eugen Petraşcu a primit grad de invaliditate, iar Legea cu privire la protecţia socială a cetăţenilor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la centrala atomică din Ucraina prevede dreptul de a beneficia de spaţiu locativ din contul bugetului de stat. Întrucât cei patru copii au rămas acum fără tată, iar ei au nevoie de hrană, rechizite şi alte bunuri, facem un apel către toţi cei care vor să ofere sprijin familiei Petraşcu să telefoneze la numerele 060691144 sau 022-326146