„Este evident că este o acţiune concertată şi concentrată de a închide cât mai urgent Jurnal TV. Se pare că acţiunile au ajuns pe ultima sută de metri. Nu mă refer doar la această acţiune a CCA, sunt şi multe altele despre care se va afla mai târziu. Ceea ce au făcut membrii CCA nu are nicio tangenţă cu echitatea Codului Deontologic. Jurnal TV a fost pus într-un pachet cu nişte televiziuni odioase. În felul acesta este materializată o teză promovată insistent de Plahotniuc: că  Jurnal TV este cegal cu Goebbels TV din holdingul lui Plahotniuc. Este o teză falsă. Orice om zdravăn la cap înţelege că o ştire şi un reportaj de la Prime TV în care se vorbeşte despre 30 de mii de sirieni care vor veni în Moldova la înţelegerea Maiei Sandu cu Angela Merkel este nu doar o ştire, dar un act politic de sabotaj, o mostră care va intra în istoria nenorocite jurnalisitici din RM. Este un act de sabotaj care a schimbat raportul de forţe în mentalitatea şi simpatiile electoratului”, a declarat Val Butnaru.

„Printre aceşti membri mai erau persoane pentru care mai păstram o fărâmă de respect. Acum văd că acolo nu mai e nimeni care să aibă măcar un gram de demnitate naţională. Nu-mi imaginez ca un CCA din Georgia, Estonia, Lituania sau chiar Ucraina să sancţioneze un post care a sprijini un candidat proeuropean, care nu a promovat în egală măsură un candidat promoscovit. Nu înţeleg cum să fii echidistant în raport cu adevărul şi minciuna. Probabil ne apropiem de alegeri parlamentare anticipate şi Jurnal TV trebuie să fie închis până atunci”, a conchis jurnalistul.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a aplicat ieri o sancţiune care ar putea fi urmată de sistarea emisiei pe timp de o zi, iar ulterior de retragerea licenţei. Şi asta pentru că membrii CCA au decis că Jurnal TV nu a procedat corect în campania electorală, difuzând mai multe materiale despre Maia Sandu şi mai puţine despre Igor Dodon.

Ipocrizia atacului realizat cu mâinile CCA constă în faptul că membrii consiliului au închis ochii la aceleaşi aspecte în privinţa altor posturi TV. Cel mai grav însă e că această instituţie care trebuie să fie arbitru în audiovizual a cruţat Prime. Televiziunea care aparţine oligarhului Vladimir Plahotnicu l-a promovat masiv în campanie mai întâi pe candidatul PD, atacând dur liderii frontului antioligarhic, apoi l-a promovat practic deschis pe Dodon.