„Decizia CCA este un distorsionată. Prin aceste sancţiuni, unele posturi au fost favorizate, iar altele au fost defavorizate. Nu cred că trebuie de pus pe un cântar favorizarea unui candidat şi calomnierea, lansarea de minciuni despre alt candidat. Aceste două lucruri nu sunt într-un echilibru şi nu sunt nici comparabile. Posturile TV care aparţin prim-vicepreşedintelui PD au făcut abuz de ambele, favorizând un candidat şi defavorizând prin calomnie, ştiri mincinoase alt candidat. Prime chiar şi-a retras o ştire pentru că singuri şi-au dat seama că nu o mai pot ţine pe site”, a declarat Alina Radu.

„Nu poate fi acceptat un asemenea comportament din partea CCA. Nu poate fi tolerat, pentru că riscăm să avem un dezechilibru în mass-media, când o singură forţă politică are mai multe televiziuni, iar alte posturi au o voce limitată, astfel cetăţenii nu au un echilibru în grila lor. Este nevoie ca societatea civilă să-şi facă vocea auzită şi să protesteze. Organizaţiile media au cerut încă săptămâna trecută  CCA să-şi dea demisia pentru că a monitorizat neadecvat posturile TV în această campanie electorală şi şi-au manifestat loialitatea faţă de unele posturi TV. Trebuie să le dăm de înţeles că modul în care conduc această instituţie nu ste corect”, a adăugat directoarea „Ziarului de Gardă”.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a aplicat o sancţiune postului de televiziune Jurnal TV, care ar putea fi urmată de sistarea emisiei. Membrii CCA susţin că Jurnal TV a dat dovadă de atitudine părtinitoare în campania electorală. Şi asta pentru că a difuzat, în cadrul ştirilor de la ora 19:00, mai multe materiale despre candidatul comun al forţelor de centru-dreapta la prezidenţiale, Maia Sandu, şi mai puţine despre candidatul socialist, Igor Dodon.