Apărătorul Jurnal TV afirmă că argumentele postului nostru de televiziune au fost ignorate de Consiliul Coordonator al Audiovizualului.

„CCA a stabilit că noi eram obligaţi să difuzăm informaţii despre activitatea concurenţilor electorali în mod egal. Noi am apreciat aceste insinuări pe de o parte ilegale, pe de altă parte neîntemeiate deoarece articolul 7, aliniatul 2 şi 3 la care face referire CCA în opinia noastră nu se referă nicidecum la buletinele de ştiri, iar pe de altă parte executarea în sensul în care CCA o impune este imposibilă deoarece pe de o parte este vorba întotdeauna de factorul uman, concurentul electoral. Fiecare concurent stabileşte modalitatea sa de mediatizare a campaniei sale electorale. Concurenţii electorali care au avut activităţi mai mari, mai multe au fost subiecte de ştiri în mai multe buletine de ştiri. Concurenţii electorali care au fost mai latenţi, mai tăcuţi, mai inactivi nu au nimerit în măsura egală cu ceilalţi concurenţi”, a declarat Dumitru Pavel.

Avocatul vorbeşte şi despre al doilea aspect al sancţiunii aplicate de CCA, care se referă la faptul că unii concurenţi electorali au fost mediatizaţi mai mult negativ, iar alţii - mai mult pozitiv.

„În opinia noastră şi aceasta este o insinuare vădit neîntemeiată, deoarece Jurnal TV în buletinele sale a tins întotdeauna să expună adevăruri, care chiar dacă şochează, atât timp cât corespunde adevărului nu pot fi sancţionate sau ignorate. Nu Jurnal TV i-a acuzat pe anumiţi concurenţi că ar fi comis ilegalităţi, ci aceşti concurenţi au fost deconspiraţi ca fiind părtaşi la anumite ilegalităţi. Accentuez: aceste informaţii au fost veridice, au fost întemeiate şi nu constituie dezinformări. Noi am fost sancţionaţi pentru faptul că am expus nişte informaţii critice despre un concurent electoral, or critica întemeiată adusă unei persoane nicidecum nu este temei de sancţionare”, a adăugat Dumitru Pavel.

Apărătorul postului de televiziune Jurnal TV apreciază atitudinea CCA drept selectivă şi discriminatorie.

„Cam acelaşi procent a fost stabilit şi la alt post de televiziune concurent nouă, însă acestui post de televiziune, cu toate că în ultimele trei rapoarte de monitorizare a avut acelaşi procentaj diferenţiat, CCA nu i-a aplicat nicio sancţiune. Aceste sancţiuni erau aplicate doar postului Jurnal TV şi doar după ce avea loc discutarea ilegalităţilor majore comise la alte posturi de televiziune, iar Jurnal TV era adăugat pur şi simplu la pachet, la grămadă”, a menţionat avocatul.

Dumitru Pavel se arată îngrijorat de consecinţele unei astfel de decizii.

„Această conduită trebuie sistată din partea CCA, deoarece dacă ea continuă, următoarea sancţiune poate duce la lipsirea postului Jurnal TV de emisie şi de licenţă, ceea ce în opinia noastră atentează inadmisibil asupra libertăţii de exprimare în Republica Moldova, având în vedere că postul Jurnal TV este practic unica şi cea mai influentă sursă de informare de opoziţie din ţara noastră, iar prin reducerea la tăcere a postului nostru se va instaura o singură opinie în ţara noastră. care de altfel este acum tirajată prin intermediul cunoscutului holding. Loveşte mai mult în factorul economic, ceea ce poate duce la lipsirea totală de surse de finanţare de către postul nostru. Asta ne vorbeşte fie despre o lipsă de competenţă din partea CCA, fie de o intenţie vădită de a sancţiona cu orice preţ, prin orice tertip postul de televiziune Jurnal TV”, a conchis Dumitru Pavel.