VIDEO

Focar de hepatită în raionul Cantemir: În jur de 130 de persoane, internate

Focar de hepatită în raionul Cantemir: În jur de 130 de persoane, internate
Sursa: jurnal.md Foto: jurnalulnational.ro 25.11.2016 17:28
Focar de hepatită în raionul Cantemir. De la începutul anului, 130 de oameni au ajuns pe patul de spital cu această afecţiune. Pacienţii au acuzat febră şi ameţeli, iar analizele au arătat că este vorba despre virusul hepatic A. În prezent, 18 persoane, majoritatea copii, sunt internate la spitalul raional. Principalele motive de infectare ar fi lipsa apei potabile, dar şi nerespectarea igienei personale. 
 
Cele mai multe îmbolnăviri, 87, au fost înregistrate în satul Porumbeşti, raionul Cantemir, iar primul caz de infecţie cu hepatita A a fost constatat la grădiniţă.

Ulterior, încă şapte copii, care au acuzat dureri de burtă şi vomă, au fost internaţi cu hepatita A. Şi 22 de elevi de la gimnaziul din localitate au ajuns la spital. 
 
Numărul mare de îmbolnăviri cu hepatită i-a pus pe jar pe localnicii din Porumbeşti. Oamenii spun că le este frică pentru sănătatea lor şi a copiilor lor. 
 
Unii oameni cred că sursa infecţiei ar putea fi o groapă de gunoi de la intrarea în sat. De cealaltă parte, primarul satului spune că deşeurile sunt evacuate la timp şi cauzele infectării ar fi nerespectarea igienei personale şi lipsa apei potabile. Conducerea Centrului de Sănătate Publică din Cantemir a anunţat că au fost luate toate măsurile necesare în astfel de situaţii. 
 
De la începutul anului, în 22 de raioane au fost înregistrate aproape 400 de cazuri de hepatită A, dintre care 130 doar în Cantemir. 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP