„Sectorul agricol râde amar atunci când i se spune că este unul strategic. Acest an a fost unul pierdut pentru fermieri în ceea ce priveşte punerea în aplicare a politicilor publice agrare. Nu a fost soluţionată nicio problemă semnificată, chiar şi acele care nu necesită bani. Problema utilizării fântânilor arteziene pentru irigaţii nu a fost rezolvată. O nouă strategie pentru irigarea terenurilor adaptate la schimbările climaterice nimeni nici nu se gândeşte să o pună în discuţie”, a scris Slusari pe pagina sa de Facebook.

În aceste circumstanţe, membrul Platformei DA subliniază că Guvernul nu ar trebui să se mândrească, ci mai degrabă să-şi dea demisia.

„Fondul de subvenţionare a fost redus cu 200 de milioane de lei fără niciun fel de consultaţie. Regulamentul privind compensarea agricultorilor afectaţi de îngheţuri aşa şi nu a fost aprobat. Cu ce se mândreşte Guvernul? Cu faptul că a achitat subvenţiile de anul trecut? Oamenii abia peste un an au primit banii pe care, în mod normal, ar trebui să-i obţină peste 2-3 luni. În asemenea circumstanţe, nu trebuie să se mândrească, dar să-şi dea demisia”, a conchis preşedintele UniAgroProtect.