Regulamentul garantează dreptul la indemnizaţie paternală tatălui asigurat în sistemul public de asigurări sociale, angajat în baza contractului individual de muncă sau aflat în raport de serviciu în baza actului administrativ, pentru îngrijirea copilului nou-născut, cu domiciliul sau reşedinţa în Republica Moldova.

Concediul paternal se acordă în primele 56 de zile de la naşterea copilului, pe o perioadă de 14 zile calendaristice, în baza unei cereri în formă scrisă. Salariatul poate beneficia de o indemnizaţie paternală, care va fi achitată din bugetul asigurărilor sociale de stat, iar stabilirea, evidenţa şi organizarea acestei indemnizaţii va fi efectuată de către Casa Naţională de Asigurări Sociale.

Salariaţii asiguraţi în sistemul public de asigurări sociale au dreptul la indemnizaţie paternală, dacă confirmă un stagiu total de cotizare de cel puţin 3 ani, iar cei care confirmă un stagiu total de cotizare de până la trei ani trebuie să confirme un stagiu de cotizare de cel puţin 9 luni, realizat în ultimele 24 de luni premergătoare datei naşterii copilului.

Odată cu aprobarea mecanismului de stabilire, de calculare şi de plată, taţii copiilor nou-născuţi, care au beneficiat de concediu paternal, începând cu data de 27 mai curent, vor putea ridica indemnizaţiile paternale în aceleaşi condiţii.