Moldovenii au declarat că „votul nostru a fost furat”. Mai mult, conaţionalii au spus că „Diaspora nu se lasă”.

Precizăm că mâine vor fi organizate proteste în mai multe ţări. La ora 10:00 va începe manifestaţia din capitala Italiei, Roma, iar la 15:00 cele din oraşele Padova şi Bologna. Diaspora din Barcelona şi Madrid, Spania, va organiza flash-mob-uri de la ora 12:00. Un alt protest va avea loc începând cu ora 13:30 în faţa Ambasadei Republicii Moldova din Londra.

Mitingul din oraşul Bonn, Germania, va începe la 13:00. La aceeaşi oră, cetăţenii moldoveni din Bucureşti îşi vor da întâlnire în Piaţa Unirii, iar la ora 12:00 va avea loc un protest în oraşul Cluj-Napoca. Reprezentanţii diasporei din Paris vor ieşi din nou în stradă duminică, la ora 15:00, iar cei din Dublin, la ora 14:00. Alături de moldovenii din Irlanda va fi şi liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

Conaţionalii stabiliţi în Danemarca vor organiza flashmob-uri la ora 12:00 în oraşele Horsens şi Copenhaga. Evenimente similare vor avea loc la ora 12:00, la Amsterdam, Olanda, şi la Geneva, Elveţia, la ora 14:00. Şi moldovenii din Seattle, Statele Unite ale Americii, au anunţat că se vor alătura manifestaţiilor. Preşedintele Comisiei Electorale Centrale a declarat anterior că nu comentează solicitări politice, iar Ministerul de Externe a menţionat într-un comunicat de presă că a acţionat legal pe 13 noiembrie.