Cetăţenii moldoveni aflaţi în capitala Franţei fac apel la toţi conaţionalii de la Paris să vină să protesteze în număr cât mai mare şi să arate celor de acasă că le pasă de situaţia din ţară şi de viitorul ei.


Şi moldovenii din Spania vor organiza duminică un flashmob în mai multe oraşe. De asemenea, diaspora îşi propune să-şi angajeze un avocat, cu ajutorul căruia să dea în judecată CEC-ul pentru încălcarea dreptului de a vota.

„Vrem să ne manifestăm solidaritatea cu membrii diasporei care au parcurs kilometri pentru a ajunge la secţii şi nu au reuşit să voteze. Sunt mii. Sunt cei care au încercat să depăşească toate piedicile create de Comisia Electorală Centrală de la Chişinău.
 
De aceea, duminică, 20 noiembrie, la ora 12:00, vă propunem să organizăm în toate oraşele lumii în care există moldoveni un flashmob paşnic, cu sloganul #VOTFURAT. Adunaţi-vă în locuri centrale, luaţi drapelul Moldovei, flori, bomboane. Faceţi pancarte în care explicaţi în română şi în limba oraşului în care vă aflaţi ce s-a întâmplat. Spuneţi că cerem să fim respectaţi! Că ne-a fost încălcat un drept constituţional! Că vrem demisia celor incompetenţi şi cointeresaţi politic, iar lor pare să nu le pese de noi! Adunaţi-vă şi vorbiţi între voi, vorbiţi cu localnicii, alertaţi presa şi spuneţi-le adevărul: că nu am fost lăsaţi să votăm pe 13 noiembrie! 

IMPORTANT: pentru a evita orice soi de conflict vă rugăm să facem evenimente paşnice, atât în ţară, cât şi peste hotare. Orice alt mesaj decât fraudarea alegerilor şi #votfurat va fi perceput drept o încercare de a zădărnici aceste evenimente! Staţi departe de mesaje geopolitice, nu asta e miza acum. Vă rugăm mult să fiţi atenţi la provocări şi să calmaţi spiritele ori de câte ori ar putea apărea vreun factor destabilizator. 

IMPORTANT2: în cadrul acestor evenimente în oraşele: Bologna, Brescia, Bruxelles, Bucureşti, Dublin, Frankfurt, Londra, Mestre, Montreal, Montreuil, Moscova, Padova, Paris, Parma, Verona, Villeneuve-Saint-Georges este nevoie să colectăm semnăturile oamenilor care n-au votat! Semnăturile sunt pentru mandatarea avocatului care va reprezenta diaspora, pentru că ne propunem să dăm în judecată CEC pentru încălcarea drepturilor. Dacă există voluntari în oraşele menţionate care ar putea să ne ajute cu acest aspect logistic, îi rugăm să ne trimită un email la [email protected]. Vă mulţumim şi ne vedem duminică!” 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.