Iniţiatorii petiţiei invocă mai multe fraude în procesul de votare, atât la secţiile din ţară, cât şi la cele de peste hotare.

„Considerăm că a fost încălcat în mod deliberat dreptul constituţional al fiecărui cetăţean de a-şi exprima votul, având în vedere că în pofida experienţei din cadrul primului scrutin prezidenţial când la secţiile de votare din afara ţării nu s-au ajuns buletine de vot, Comisia Electorală nu a asigurat aceste scrutine cu buletine suficiente. S-au constatat şi unele încălcări majore precum imposibilitatea unor votanţi din afara ţării să voteze, pentru că în baza de date aceştia erau deja specificaţi că ar fi votat la locul de trai din Republica Moldova”, se spune în textul petiţiei.

„Un şir de secţii de votare de pe teritoriul Republicii Moldova au fost lipsite de curent electric pentru perioade îndelungate, astfel tergiversând procesul de votare. Au fost depistate şi alte nereguli, printre care numărăm: acte de violenţă, includerea în listele electorale a persoanelor decedate, propaganda electorală în ziua alegerilor, cumpărare de voturi etc.”, mai spun autorii petiţiei.

„Nu-mi doresc aşa preşedinte corupt, alegerile au fost fraudate”, „Nu vreau preşedinte un hoţ, impostor, trădător de patrie şi neam, mincinos, oportunist”, sunt doar unele mesaje lăsate de oamenii care au semnat

Pentru a putea vota petiţia, accesaţi link-ul Petitieonline.com.