Bloggerul Nicolae Apostu a venit cu o scrisoare deschisă către Igor Dodon în care scrie că toţi cei care au fost dezgustaţi de campania pe care a dus-o liderul PSRM, o să-l taxeze pentru fiecare eroare, o să-l penalizeze şi o să critice fiecare promisiune făcută şi neîndeplinită.

„Domnule Igor Dodon. Aţi câştigat. Felicitări. Eu nu v-am votat niciodată, dar să vă felicit, cred că e cazul, dar nu vă opriţi doar la acest mesaj, citiţi tot textul, găsiţi 2 minute din timpul Dvs. preţios.

În mesajul dumneavoastră din noaptea alegerilor, de câteva ori aţi dat dovadă că vă temeţi de proteste. Şi probabil aveţi de ce.

După lansarea minciunilor cu 30000 de sirieni, după implicarea bisericii în electorală, cu asocierea contracandidatei Dvs. cu comunitatea LGBT care a acţionat ca o sperietoare pentru o parte din electoratul conservativ, după ce prietenii partidului PSRM au trimis o veste bună de la Şor la /PAS/ – e firesc că acum o să vă temeţi de o revoltă a oamenilor. Pentru că atunci când ştii că ai greşit ai de ce te teme.

Şi tinerii vor ieşi la protest. Doar că acesta nu va mai fi protestul din 2009, pentru că în 2009 a fost o generaţie care a crescut în ciudă şi ură faţă de PCRM, iar acum vor ieşi oameni care sunt deprinşi cu iPad-uri şi iPhone-uri, iar afară e frig. Dar e bine că vor ieşi, e bine că vă temeţi Domnule Preşedinte.

Dar, Domnule Preşedinte, nu de asta ar trebui să vă temeţi. Eu şi toţi cei care au fost dezgustaţi de campania pe care aţi dus-o, o să vă taxăm pentru fiecare eroare, o să penalizăm şi criticăm fiecare promisiune făcută şi neîndeplinită.

Aţi promis că veţi fi şi Preşedintele meu, dar eu nu vă cred. Aş vrea să vă amintesc câteva promisiuni pe care le-aţi făcut:

  • Să nu colaboraţi sub nici o formă cu Vlad Plahotniuc – sunt chiar curios cum o să vă ţineţi de cuvânt după tot suportul care el vi l-a acordat în campanie.
  • O să-i retrageţi cetăţenia lui Traian Băsescu – aici pur şi simplu ла слабо вэ яу, пун париу кэ ну о сэ вэ дёргайц.
  • Nu veţi denunţa acordul cu UE – aici cred că nu vor exista probleme, pentru că în caz contrar aveţi prea multe de pierdut. Şi în ţară şi din afara ei.
  • Şi vă mai amintesc că aţi semna o declaraţie de integritate. Vai vai vai ce va fi dacă se va demonstra că aveţi probleme cu integritatea şi nu demisionaţi. Maare ruşine va fi.
  • Aţi promis că veţi anula legea în baza căreia miliardul urmează să fie întors de populaţie. S-o văd!
Domnule Preşedinte. Următorii 2 ani vor fi decisivi şi pe de o parte aveţi suportul partidului, pe de alta aţi promis să fiţi a tuturor. Acum cui o să-i acordaţi prioritate, tuturor, oamenilor ca mine care vă critică, sau celor care vă susţin.

Aţi văzut, Domnule Dodon, ce rating au Ghimpu şi Leancă, ştiţi de ce? Pentru că au pierdut încrederea populaţiei, acelaşi lucru vă aşteaptă cu fiecare eroare comisă. Domnule Preşedinte, v-am zis că trebuie să vă temeţi, dar nu de protestele care ar putea izbucni acum, nu. Trebuie să vă temeţi de aceşti 2 ani, pentru că acum fiecare eroare a Dvs. va fi taxată la alegerile din 2018 şi atunci aţi putea ajunge lângă prietenul Dvs. Ghimpu.

Un mandat cât mai dificil vă urez”.