Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Petru Iftene, la locul producerii accidentului au intervenit mai mulţi pompieri cu două autospeciale, pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, scrie agerpres.ro

„La ora 5:00 au început operaţiunile de transvazare din cisterna răsturnată, într-o altă cisternă sosită din Republica Moldova. Pentru alimentarea pompelor s-a utilizat un generator trifazat, solicitat de la un distribuitor de energie electrică. Pompierii monitorizează îndeaproape operaţiunile, fiind creat un dispozitiv de intervenţie pentru asigurarea măsurilor de prevenire”, a declarat reprezentantul ISU Vaslui.

La faţa locului a fost prezent şi prefectul judeţului Vaslui, Isabel Bogdan.

„În zonă a existat pericol de explozie, dar forţele ISU s-au mobilizat şi au acţionat pentru asigurarea măsurilor specifice în zonă. Traficul a fost blocat, apoi s-a dat drumul, alternativ, pe un singur sens de mers. Odată cu începerea operaţiunii de descărcare a cantităţii de GPL într-o altă cisternă, circulaţia a fost din nou oprită pe DE581, către Vama Albiţa”, a declarat Isabel Bogdan.

Potrivit autorităţilor nu au fost înregistrate victime şi nici scurgeri din cisternă. Poliţiştii români efectuează cercetări pentru a stabili cum s-a produs accidentul.