Semnale alarmante privind mersul votării. Locuitorii din regiunea transnistreană sunt aduşi organizaţi la secţiile de votare, afirmă mai mulţi vizitatori ai portalului nostru, care ne-au expediat pozele pe adresa redacţiei.

„Acest microbuz plin cu cetăţeni din Transnistria a treia oară ajunge foarte organizat la secţia de votare. După spusele oamenilor, în turul I s-a achitat câte 150 de lei pentru a-l vota pe Dodon. Nu am întrebat care-i taxa acum, dar banii se achită la frontieră. În imagini, sunt cetăţenii din Transnistria stând la coadă, localnicii intră la vot fără rând. Nu ştiu pe cât e de corectă şi legală această organizare, despre bani nu cred că pot să mai comentez ceva. Zeci de localnici sunt indignaţi şi disperaţi. Între timp, s-au mai alăturat şi alte microbuze din Transnistria. Astăzi mai mulţi oameni susţin că primesc câte 100 de ruble transnistrene şi, totodată, au fost şantajaţi că nici pâine şi nici sare pe masă nu vor avea, dacă nu-l vor vota pe Dodon”, ne-a scris un cititor.


„Uitaţi-vă ce se întâmplă în raionul Dubăsari, satul Cocieri. Autobuze din Transnistria circulă şi aduc oameni la votare. Autobuze îmatriculate în Dubăsari şi Râbniţa circulă. Miliţienii nici nu opresc pe nimeni. Prima data văd în satul Cocieri sa fie aşa transport de mult”, ne-a scris un alt cititor.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.