Moldovenii stabiliţi în capitala Greciei sunt încrezători că o participare masivă la alegerile din 13 noiembrie va aduce victorie, iar în ţara noastră se vor produce schimbări adevărate.

„Votează adevărul, votează viitorul nostru, al tuturor la noi în ţară, votează dreptatea. Noi avem acest drept şi îl cerem prin votul nostru pe 13 noiembrie în această duminică. Nouă ne pasă, ne pasă ce se întâmplă la noi acasă şi ne pasă ce se va întâmpla după 13 noiembrie la noi in ţară. De asta trebuie să luăm o atitudine de clasă, echilibrată şi onestă”, a declarat moldoveanca stabilită în Grecia, Stela Vergis.

Iar mai mulţi tineri care învaţă la Cluj-Napoca spun tranşant că nu mai vor promisiuni deşarte.

„Noi nu mai vrem promisiuni deşarte, nu vrem acţiuni, noi nu mai vrem scheme politice, noi nu mai vrem minciuni. Pe data de 13 noiembrie, tineretul din Cluj merge la vot. Noi mai avem o şansă”, a spus o tânără.

Constantin Culai este stabilit de mulţi ani în oraşul Dubai şi şi-a îndemnat toţi prietenii moldoveni, care se află în această zonă, să meargă să voteze la Bucureşti. Ei şi-au cumpărat bilete de avion şi vor parcurge aproape cinci mii de kilometri pentru a-şi exercita dreptul constituţional.

Înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale, moldovenii din diasporă s-au mobilizat. Pe o reţea de socializare a fost creată pagina „ADOPTĂ UN VOT”, urmărită de aproapeb54 de mii de utilizatori. Scopul acesteia este de a oferi transport sau cazare gratuită conaţionalilor din diferite ţări ale lumii pentru a-şi putea exercita dreptul constituţional pe 13 noiembrie.