„Aducem profunde condoleanţe familiei tânărului care şi-a pierdut viaţa. Este o tragedie foarte mare. Această persoană este un adevărat erou, despre care noi aflăm şi îi apreciem doar atunci când se întâmplă asemenea cazuri tragice. Toate gândurile mele sunt alături de familia îndurerată şi cei apropiaţi”, a menţionat candidatul la prezidenţiale.

„Le transmit susţinere celor doi pompieri răniţi şi sper să se însănătoşească cât mai grabnic. Aceşti oameni sunt adevăraţii eroi din ţara noastră. Datorită lor, oamenii din Republica Moldova se simt protejaţi şi în siguranţă”, a adăugat Maia Sandu.
 
Ivan Nogailîc, în vârstă de 28 de ani, a activat în cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din 2009. Acesta era şef de echipă al Postului de Salvatori şi Pompieri al Centrului Republican de Intervenţie operativă al SPC SE, în grad de sergent major.

Tânărul pompier a lăsat două fetiţe gemene orfane, dar şi un credit de 300 de mii de lei, pe care l-a contractat pentru a asigura un loc de trai familiei sale.

Totodată, la Spitalul municipal „Sfânta Treime” din capitală au ajuns şapte pompieri, doi dintre aceştia fiind internaţi. De asemenea, o angajată a depozitului a fost spitalizată în secţia de toxicologie în stare gravă.