Dirijorul Orchestrei Naţionale de Muzică Populară „Lăutarii” îi îndeamnă pe moldoveni să nu se lase manipulaţi şi să facă o alegere conştientă, în favoarea cursului european. Maestrul Nicolae Botgros face apel către toţi cetăţenii, inclusiv către admiratorii creaţiei sale, să-şi plece urechea la mesajele oamenilor de cultură, dar şi ale diasporei, care promovează singura opţiune viabilă pentru dezvoltarea ţării.

„Acum m-am întors din Canada şi am văzut cum trăiesc moldovenii noştri. Ei trăiesc ca şi canadienii, trăiesc ca toată lumea. Fiecare dintre noi, fiecare cetăţean care a trăit pe acest pământ frumos cum este RM trebuie să se gândească la viitorul acestei ţări. Ţara nu mai are la ce se gândi mult. Aici e clar ca bună ziua, noi trebuie să votăm pentru UE, pentru ca să ajungem în Europa să trăim ca toţi ceilalţi”, a declarat Nicolae Botgros.

Reputatul dirijor spune că poporul este minţit cu neruşinare, de aceea fiecare trebuie să fie conştient că i se oferă şansa să aleagă un viitor mai bun. 

„Ne amăgeşte justiţia, ne amăgeşte Procuratura, Guvernul, Parlamentul şi noi suntem nişte ţistari care umblăm în urma lor şi aşteptăm ca Dodon să ne ducă pe noi la Moscova, să vindem două lăzi de pătlăgele şi de cartofi. Eu cred că asta este o minciună mare, aş vrea să-l văd pe Dodon să se ducă la piaţă în Moscova să vândă el cartofi, nu oamenii”, a adăugat dirijorul Orchestrei „Lăutarii”.

Igor Dodon nu a răspuns la telefon pentru a comenta afirmaţiile maestrului Botgros la adresa sa.

Menţionăm că în cadrul campaniei „Fiţi eroi în turul doi”, desfăşurate de Jurnal TV, mai mulţi oameni de cultură au lansat apeluri de mobilizare pentru cel de-al doilea tur de scrutin prezidenţial. Printre aceştia sunt naistul Vasile Iovu, regizorul Petru Vutcărău, interpreţii Pasha Parfeni, Mihai Budurin, Olia Tira, Stela Botez, Corina Ţepeş şi Costi Burlacu, jurnalistul Constantin Cheianu, actorii Anatol Durbală, Andrei Porubin, Boris Cremene, Dana Ciobanu şi Emilian Creţu, precum şi sportivul Dan Olaru. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.