Unul dintre cele mai accesate articole din această săptămână a fost şi VIDEO: Cum face Plahotniuc legea în RM; Fragment dintr-o discuţie telefonică a oligarhului, în care acesta dă ordine într-un limbaj suburban. Articolul care conţine înregistrarea discuţiei oligarhului a fost citit de peste 28 de mii de ori.

Topul continuă cu Socor: Tragedia din Moldova, statul kompromatului; Cele mai detestate cuvinte - reforma şi Europa // INTERVIU, care a fost citit de peste 21 de mii de ori.

Cu peste 20 de mii de vizualizări, următorul subiect în top este Campanie acerbă împotriva lui Andrei Năstase: Un MILION de pliante denigratoare au împânzit ţara; „Plahotniuc loveşte pentru a influenţa sondajele privind candidatul unic”.

După ce timp de jumătate de an a fost atacat constant de holdingul media controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr a devenit ţinta unui nou atac dur, chiar în toiul campaniei electorale. Zilele trecute, o groază de pliante denigratoare despre Andrei Năstase au împânzit localităţile din ţară. Broşurile au fost împrăştiate pe drumuri, în mai multe sate, iar oamenii care au semnalat acest lucru spun că făptaşii au acţionat noaptea şi că în spate ar sta Partidul Democrat.

Un alt articol de top este Marian Lupu şi echipa PD, huiduiţi şi la Bălţi; Oamenii i-au numit „hoţi” şi au cerut „miliardul înapoi”, care a acumulat peste 19 mii de vizualizări.

Unul dintre cele mai accesate articole din această săptămână este şi Timofti a promulgat pachetul de legi care pune povara miliardului furat pe umerii oamenilor. Ştirea a fost citită de peste 17 mii de ori. Preşedintele Timofti a semnat decretele pentru promulgarea pachetului de legi pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea şi care pune restituirea miliardul furat din sistemul bancar pe seama cetăţenilor.

În top intră şi ştirea Omor în centrul capitalei: Un bărbat de 30 de ani a fost împuşcat în plină stradă. Subiectul a fost accesat de peste 17 mii de internauţi.

Un alt material citit de peste 16 de mii de ori este Fost senior banker BERD: „RM a devenit ciuma Europei; Justiţie la telefon, jaf bancar de un miliard şi instituţii la mâna unui dubios care subjugă cetăţenii acestei ţări”. Republica Moldova a devenit ciuma Europei, instituţiile statului sunt la mâna unui dubios, iar justiţia se face la telefon. Astfel comentează situaţia din RM fostul ministru al Finanţelor Mariana Durleşteanu. ex-ministra de la Finanţe mai crede că alegerile din RM nu reprezintă un interes pentru partenerii externi şi că Moldova a ratat şansa de a rămâne la loc vizibil pe agenda UE. „Pentru că a dezamăgit, pentru că s-a furat miliardul, pentru că politicienii au trişat”, spune fostul manager în cadrul BERD.

Articolul Jaful secolului, realizat în trei etape; Mihail Gofman: „Persoanele din structurile de stat care au protejat realizarea acestei scheme vor fi nevoite să-l sacrifice pe Il coordonatore” a adunat peste 15 mii de vizualizări. În această ştire, Mihail Gofman spune că furtul secolului a fost realizat în trei etape, iar schema fraudei a fost dezvoltată prin şantaj, corupere, avansări în funcţii de stat, apartenenţă la grupări criminale. Guvernarea a încercat să blocheze ancheta internaţională prin toate metodele, însă subiectul jafului secolului este atât de mediatizat în afara ţării, încât mai devreme sau mai târziu „Il coordonatore” va fi sacrificat de structurile de stat. 

Topul acestei săptămâni se încheie cu ştirea Agitaţie electorală în timpul orelor de muncă: Ghimpu a avut o întâlnire cu medicii de la Spitalul Sfânta Treime din capitală; Pacienţii, nevoiţi să aştepte pe holurile instituţiei, care a fost accesată de peste 13 mii de ori.

Mai mulţi angajaţi ai Spitalului Clinic Municipal Sfânta Treime din capitală, care au asistat la o întâlnire cu liderul PL, Mihai Ghimpu, candidat la prezidenţialele de pe 30 octombrie, şi-au lăsat pacienţii în timpul orelor de muncă pentru a participa la evenimentul electoral. Asta deşi legislaţia interzice agitaţia electorală în instituţiile de stat în timpul zilei de muncă. În consecinţă, bolnavii au fost nevoiţi să aştepte medicii timp de o oră, atât cât a durat întrunirea.