Jurnalistul Vasile Năstase a declarat că broşurile au fost tipărite la o tipografie din capitală şi la una din Tiraspol, precizând că de distribuirea lor s-au ocupat primarii Partidului Democrat. „Noi ştim unde au fost tipărite. 150 de mii de exemplare au fost tipărite la o tipografie din sectorul Râşcani şi altele 800 de mii la Tiraspol. Ele au fost repartizate de către primarii PD şi de organizaţiile lui Damir. Au mers noaptea şi le aruncau pe stradă. Aceste pliante sunt foarte scumpe şi sunt plătite din miliardele furate de la cetăţenii. Iată care este adevărul despre aceste broşuri”, a explicat jurnalistul.

„Ei vor răspunde în faţa legii, Este o lipsă de atitudine faţă de alegători. Se duc ca nişte animale de vânătoare şi aruncă prin sate. Oamenii au spus că au fost lăsate cu miile pe la staţiile de autobuze”, a mai spus Vasile Năstase.

Liviu Vovc, reprezentant al Platformei Demnitate şi Adevăr, a declarat că a venit în faţa procuraturii pentru a prezenta mai multe probe. „Am venit la PG pentru că de câteva zile prin republică umblă nişte fiţuici cu nişte minciuni care ponegresc imaginea candidatului Andrei Năstase. Am venit să le aducem probe pentru a începe o investigaţie. Trebuie trase la răspundere aceste persoane care denigrează imaginea lui Andrei Năstase. Ştim că sunteţi la papucul cuiva, dar măcar acum demascaţi cine promovează această acţiune. Aveţi agenţi care pot demasca. Cine nu vă dă voie?”, a menţionat Liviu Vovc.

Şi vicepreşedintele PPDA, Alexandru Slusari, a menţionat că aceste broşuri au fost distribuite în mai multe localităţi noaptea. „Cum a fost învestit guvernul, aşa se execută şi acum. Noaptea au fost tipărite peste un milion de pliante şi tot noaptea sunt aruncate. Asta caracterizează regimul. Voi sunteţi aserviţi unui regim care nu are nicio perspectivă pentru ţară. Din miliardul furat se distribuie aceste broşuri. Noi vrem o altă justiţie. Vrem o justiţie corectă. Voi toţi care îl apăraţi pe Plahotniuc, o să fiţi traşi la răspundere”, a adăugat Alexandru Slusari.

„Am venit să-mi exprim indignarea faţă de acest apogeu criminal, care a început să ponegrească această familie”, a afirmat o protestatară.

Ulterior, membrii Platformei DA au prezentat la Procuratură mai multe exemplare de pliante care au fost împrăştiate prin localităţile din ţară.

Manifestanţi au scandat „Ruşine!”, „Jos procuratura Generală!” şi „Jos mafia!”.

Protestatarii au anunţat că merg în marş către SIS, acolo unde vor organiza o altă acţiune de protest.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.