Serviciul Situaţiilor Excepţionale a anunţat că în această dimineaţă, în jurul orei 3:00, Serviciul 901 a fost informat despre un caz de intoxicare cu monoxid de carbon, produs într-o locuinţă din satul Elizaveta, municipiul Bălţi. Serviciul medical de urgenţă 903 a intervenit la faţa locului şi a preluat tânărul, însă la câteva ore acesta a murit.

Ulterior, la ora 9:07, a fost alertat echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului căutare-salvare numărul 2 Bălţi, pentru a interveni la aceeaşi adresă. Ajunsă la faţa locului, echipa SMURD a acordat primul ajutor, a preluat şi transportat la spital şi tânăra, cu acelaşi diagnostic. Aceasta a fost internată pentru îngrijiri suplimentare.

Potrivit specialiştilor, cauza prealabilă a intoxicării cu monoxid de carbon este încălcarea normelor de utilizare a instalaţiilor cu gaz.

În această situaţie, salvatorii atenţionează cetăţenii să respecte normele de protecţie la incendiu şi normele de exploatare a instalaţiilor de gaz, pentru a evita cazurile excepţionale.

De la începutul acestui sezon, este primul caz soldat cu deces după intoxicare cu monoxid de carbon.