Manifestaţia organizată de Platforma Demnitate şi Adevăr este transmisă LIVE pe Jurnal.md.

„În loc să acţioneze în interes naţional, suspendând hotărârea abuzivă a Guvernului Filip şi atacând-o la Curtea Constituţională; în loc să demareze imediat un referendum pentru a cere opinia poporului într-o chestiune ce vizează întreaga populaţie, şeful statului a executat tacit ordinul coordonatorului Plahotniuc. Pe final de mandat, Nicolae Timofti a confirmat că nu este un preşedinte credincios Constituţiei. Prin acţiunile şi, mai ales, inacţiunile sale, preşedintele se face complice la furtul secolului. Nu putem tolera acest act de înaltă trădare”, se arată într-o declaraţie a Platformei DA.

În afară de cetăţenii de rând, la protest au fost chemate şi forţele politice din opoziţie: „Chemăm şi alte forţe politice să susţină pichetarea preşedinţiei, or subiectul împovărării cetăţenilor cu miliardele furate nu poate fi unul de dezbatere politică. Miliardul va trebui să îl întoarcem toţi, chiar şi copiii care încă nu s-au născut. Această lege nedreaptă trebuie anulată. Este primul lucru pe care viitorul preşedinte are obligaţia să îl facă!”

Amintim că preşedintele Timofti a semnat ieri decretele pentru promulgarea pachetului de legi pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea şi care transformă în datorie de stat miliardul furat de la cele trei bănci, după ce Guvernul Filip şi-a asumat pe 26 septembrie curent răspunderea asupra unui pachet de legi, printre care şi cea privind returnarea garanţiilor de stat. Astfel, rambursarea banilor este pusă pe umerii cetăţenilor, urmând ca bugetul să fie împovărat cu aproximativ 25 de miliarde de lei, care vor fi plătite timp de 25 de ani. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.