„Andrei Druzi şi-a revenit, până acum el era internat fără cunoştinţă la Spitalul de Urgenţă, după ce poliţia a aplicat forţa chiar în sala de judecată. Toate acestea au fost după decizia magistraţilor Natalia Clevadî, Grigore Cazacu şi Tatiana Bivol de a ne scoate din sala de judecată”, a declarat Petrenco.

Într-o înregistrare video postată de fostul deputat pe pagina sa de Facebook, se vede cum Andrei Druzi îşi pierde cunoştinţa, ulterior acesta este reanimat de colegii săi.

Potrivit avocatului Ana Ursachi, Druzi a fost incoştient câteva ore, după ce a căzut în cap, iar acum se află în secţia Neurologie.

Amintim că fostul deputat Grigore Petrenco şi alţi opt participanţi la un protest organizat în faţa Procuraturii Generale au fost reţinuţi pe 6 septembrie 2015, fiind învinuiţi de organizarea dezordinilor în masă. În februarie 2016, ei au fost plasaţi în arest la domiciliu după ce deputaţii socialişti au depus o garanţie în numele lor. Ulterior, membrii grupului au fost plasaţi sub control judiciar.