„Prin promulgarea acestei legi s-a săvârşit o crimă împotriva propriului popor. Nicolae Timofti şi-a dorit confortul asigurat la bătrâneţe de coordonatorul Plahotniuc. Pe spatele oamenilor? Pe spatele pensionarilor, al medicilor şi pedagogilor încă rămaşi acasă, pe seama diasporei noastre care ţine ţara pe linia de plutire prin remitenţe, pe seama antreprenorilor, a angajatorilor şi a angajaţilor în domeniul privat, care nu-şi pot asigura un trai decent nici de pe urma activităţii de câte 12 ore pe zi”, a declarat Andrei Năstase.

„Aceasta, dar şi alte infracţiuni săvârşite la nivelul instituţiei prezidenţiale se vor sancţiona din greu. Cu pedepse individualizate, echitabile şi emise în cadrul unor procese transparente, pentru ca lecţia să fie însuşită şi de alţii”, a adăugat liderul Platformei DA.

Amintim că preşedintele Timofti a semnat astăzi decretele pentru promulgarea pachetului de legi pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea şi care pune pe seama cetăţenilor miliardul furat de la cele trei bănci.

Guvernul Filip şi-a asumat pe 26 septembrie curent răspunderea asupra unui pachet de legi, printre care şi cea privind returnarea garanţiilor de stat. Astfel, rambursarea banilor este pusă pe umerii cetăţenilor, urmând ca bugetul să fie împovărat cu aproximativ 25 de miliarde de lei, care vor fi plătite timp de 25 de ani. După această hotărâre, la adresa lui Nicolae Timofti au parvenit numeroase apeluri şi adresări prin care şeful statului era îndemnat să nu promulge legile care împovărează populaţia. Tot atunci, a fost lansată şi o petiţie.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.