Serghei Pcela este acuzat că ar fi dat foc la gunoiul şi frunzele din incinta întreprinderii, astfel poluând mediul şi depăşind atribuţiile de serviciu.

Curios este că gunoiul care se arde la gropile de gunoi din Bălţi şi Chişinău în ultimii 30 de ani nu deranjează pe nimeni şi nu poluează mediul înconjurător. În orice caz, nici autorităţile de la Chişinău, nici companiile private cărora primăria din Bălţi, pe timpul comuniştilor, le-a oferit groapa de gunoi, nu au fost trase la răspundere, notează btv.md.

Cu o zi înainte de arest, Serghei Pcela a reuşit să înregistreze o adresare către locuitorii oraşului Bălţi. El a declarat că nu are nicio atribuţie cu incendierea gunoiului de pe teritoriul întreprinderii şi că totul este o provocare organizată de vicecomisarul de la Bălţi, Dumitru Cebotari. Potrivit lui Pcela, la incendierea frunzelor au participat doi poliţişti cu o maşină cu numere de înmatriculare în raionul Sângerei. După incendierea frunzelor, la locul cu pricina, „întâmplător”, a apărut o echipă de la postul Publika TV.

La începutul săptămânii, scrie BTV, Serghei Pcela s-a întâlnit cu comisarul poliţiei din Bălţi, Valeriu Poparcea, care i-ar fi cerut insistent să meargă la o întâlnire cu ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, şi să treacă de partea Partidului Democrat. Serghei Pcela a refuzat însă şi atunci a înţeles că va fi arestat, mai transmite postul de televiziune din Bălţi.

Vicepreşedintele formaţiunii Partidul Nostru, Nicolae Ţipovici, adresându-se către poliţişti, a declarat că organele de forţă au pierdut toată încrederea poporului, lucru demonstrat şi de sondaje. 

„Reţinându-vă colegul pe un caz vădit fabricat, făcând spectacol cu reţinerea lui de către zeci de poliţişti, cătuşe puse pe mâinile unui om care este învinuit fără dovezi pe un caz de nimic - toate astea dovedesc că poporul are o părere corectă despre poliţie”, a declarat acesta.