În cadrul unei emisiuni la unul dintre posturile de televiziune ale oligarhului Vladimir Plahotniuc, ministrul s-a lansat şi în declaraţii politice, menţionând că „trebuie să te împaci cu realitatea” când pierzi şi a spus că „poliţia nu va permite nimănui să meargă la instituţii private şi să protesteze”. Mai mult, Jizdan a spus ferm că „provocări vor fi”.

„Nu înţeleg persoanele care spun că sunt gata să iasă la proteste violente, deoarece nu există motive pentru asta. Dacă cineva vrea la putere, nu cred că aceasta este acum cea mai utilă cale. Noi suntem pregătiţi pentru orice acţiune de protest, inclusiv, pentru cele violente. Nu recomand celor care au în plan să meargă pe această cale, deoarece noi cunoaştem cine doreşte să fie Osama bin Laden şi cine nu doreşte. Pentru asta există o componentă operativă în cadrul MAI”, a declarat Jizdan, în cadrul unei emisiuni la unul dintre posturile de televiziune ale oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Jizdan a mai spus că poliţia nu va tolera proteste la sediile sau domiciliile politicienilor sau oameni de afaceri.

„Vă dau asigurări că poliţia nu va permite nimănui să meargă la instituţii private şi să protesteze. Noi facem abstracţie de apartenenţa politică. I-aş sfătui să se concentreze pe dezvoltarea statului şi nu pe răfuiri personale. Noi nu o să mai tolerăm astfel de ieşiri, vom fi foarte atenţi cu cei care aplică violenţă împotriva angajaţilor poliţiei. Nu voi mai tolera ca, după fiecare protest, să merg la spitalul MAI în vizită la cei care au fost răniţi. Le recomand celor care organizează proteste să vadă cum acţionează poliţia în străinătate atunci când pui mâna pe un poliţist sau eşti violent cu ei. Legislaţia naţională este ajustată la cea din UE. Legea ne permite să acţionăm”, a spus Jizdan, citat de independent.md.

„Noi am fost prea defensivi, acum suntem mai verticali în raport cu cei violenţi. Provocări vor fi. Deja de 2 luni se spune că alegerile vor fi fraudate. Manipularea opiniei publice este, deja, cunuscută ca pericol. Procesul electoral a fost şi va fi tensionat”, a adăugat Jizdan.