Constantin Platon lucrează de mai mulţi ani la staţia Revaca. Bărbatul este nevoit să înnopteze uneori la locul de muncă, din cauza că, de câteva luni, nu primeşte salariul şi nu are bani pentru transport. Un alt coleg de muncă al acestuia spune că s-a săturat să fie hrănit cu promisiuni.

Oamenii se plâng că, pe lângă faptul că nu-şi primesc lefurile, sunt nevoiţi să muncească în condiţii greu de imaginat. De ceva timp, ei nu mai beneficiază de echipament special.

Anterior, un alt angajat a declarat că este nevoit să doneze sânge pentru a-şi întreţine cei patru copii. Şeful Secţiei de întreţinere a căii ferate, Valeriu Lomov, a recunoscut că situaţia este gravă, dar a declarat că gestionarea finanţelor nu ţine de competenţa sa. Muncitorii de la staţia feroviară Revaca din municipiul Chişinău au protestat recent, cerându-şi lefurile restante de cinci luni.

Şeful CFM, Iurie Topală, a avut a întâlnire cu protestatarii şi le-a promis că situaţia se va schimba. Potrivit lui, întreprinderea are datorii istorice de peste 80 de milioane de lei faţă de salariaţi, care ar fi fost moştenite de la conducerile precedente ale companiei. În ultimii ani, funcţia de director general al CFM a fost partajată pe rând de PL şi PD.