Potrivit proprietarilor carierei din Orhei, conflictul cu autorităţile locale a început în vara anului trecut, atunci când au respins solicitarea primarului Ilan Şor de a-i oferi gratuit cantităţi mari de piatră.

Mai mult, antreprenorii spun că oamenii care protestează în faţa Curţii de Apel Chişinău faţă de activitatea carierei de piatră ar fi plătiţi de Şor.

Avocatul proprietarilor carierei spune că activitatea întreprinderii a fost stopată ilegal.

Întrebat de jurnalişti cum comentează acuzaţiile aduse de administratorii carierei, Ilan Şor a spus că va oferi detalii despre acest conflict mai târziu.

Amintim că, la începutul lunii septembrie, un executor judecătoresc, însoţit de un consilier local şi agenţi din paza lui Şor, s-au prezentat la cariera de piatră din Orhei cu o decizie a Curţii de Apel Chişinău, care prevede stoparea lucrărilor. Reprezentanţii Primăriei Orhei au spus că decizia de a sista activitatea carierei a fost luată după ce mai mulţi locuitori ai oraşului s-ar fi plâns că li se dărâmă pereţii caselor în urma exploziilor şi că agenţii economici ar activa ilegal. Totodată, într-un comunicat postat pe site-ul Primăriei Orhei se menţiona că autorităţile locale optează pentru revenirea întreprinderii în gestiunea oraşului.