„Deja sunt câteva iniţiative legislative în Parlament, ce se referă la susţinerea mamelor tinere şi opţiunea de modificare a conceptului concediului de îngrijire a copilului şi reducerea termenului acestuia până la 2 ani”, a declarat vicepreşedintele PLDM.

Totodată, Palihovici propune ca femeile, care vor accepta un concediu de îngrijire a copilului până la vârsta de 2 ani, să beneficieze de o indemnizaţie de îngrijire a copilului în valoare de 65-70% din salariul pe care l-a avut până la concediul de maternitate.

Potrivit deputatei, această iniţiativă va permite mamei să ofere o creştere mai bună copilului, ea rămânând competitivă profesional pe piaţa muncii.

„Prioritatea noastră trebuie să fie bunăstarea tuturor cetăţenilor, asta ar aduce schimbări pozitive în sectorul demografic al Republicii Moldova”, a adăugat Liliana Palihovici.

“În Parlament vom spori şi numărul audierilor parlamentare a instituţiilor responsabile de implementarea Programului naţional strategic în domeniul securităţii demografice a Republicii Moldova 2011-2025”, a conchis vicepreşedinta Parlamentului Liliana Palihovici.