Potrivit sursei, pe 11 octombrie, mai mulţi angajaţi ai Direcţiei Urmărire Penală a PG, persoane din anturajul oligarhului Vladimir Plahotniuc, au plecat de urgenţă în Italia.

Gruparea criminală este controlată de deputatul PD Constantin Ţuţu. Totodată, se cunoaşte că produsele de contrabandă sunt livrate prin intermediul Întreprinderii de Stat Poşta Moldovei şi Portul Giurgiuleşti.

Deocamdată, Procuratura Generală nu a oferit informaţii despre arestarea din Italia, nici în legătură cu scopul călătoriei grupului de procurori moldoveni.

Amintim că în aprilie 2012, Constantin Ţuţu a fost implicat într-o reglare de conturi cu focuri de armă lângă un restaurant din apropiere de Orhei, în urma căreia a murit Alexei Veretco, de 42 de ani. După ce persoana care l-ar fi omorât pe Veretco s-a predat, ceilalţi trei suspecţi, inclusiv Ţuţu, au fost scoşi de sub urmărire penală pentru omor, fiind, în schimb, cercetaţi penal pentru huliganism. Procesul de judecată a început în 2013, iar în 2016 acesta a fost achitat.