Solicitat de Jurnal TV, consulul Republicii Moldova la Iaşi a declarat că a vizitat cele şase victime ale accidentului, care sunt internate la spitalele Sfântul Spiridon şi cel de Neurochirurgie din Iaşi. Potrivit oficialului, rudele răniţilor au fost anunţate, iar familia femeii decedate se află deja la Iaşi.

Consulul a adăugat că în funcţie de starea victimelor, acestea vor fi transportate în ţară, iar şoferul microbuzului a fost audiat la spital. Pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Deşi autorităţile române nu au stabilit încă dacă microbuzul efectua o cursă autorizată, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor de la Chişinău a anunţat că acesta avea toate actele în regulă. Unul dintre localnicii din zona producerii accidentului a spus pentru presa română că această porţiune de drum este periculoasă, iar şoferii din Moldova circulă cu viteză foarte mare.

Mai mult, bărbatul afirmă că sătenii se tem pentru viaţa lor atunci când trec microbuze conduse de cetăţeni moldoveni. Şi poliţiştii români au declarat că accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum.