„Aproximativ 30 de bărbaţi îmbrăcaţi în trening, cu glugile trase pe cap, pentru a nu li se vedea chipul, au intrat în sala unde avea loc întâlnirea candidatului şi au început a scanda”, se arată într-un comunicat al Platformei.

Potrivit localnicilor, indivizii s-au adunat mai întâi la sediul PD din Băcioi, după careau dat buzna în local. „Tot sătenii au recunoscut printre aceştia şi persoane care au destabilizat situaţia în Băcioi în timpul alegerilor locale, dar şi pe unii care se antrenează împreună cu deputatul PD, Constantin Ţuţu”, spun membrii Platformei DA.

„După ce au fost somaţi să părăsească sala, indivizii au blocat uşa de ieşire în aşteptarea lui Andrei Năstase şi a echipei care îl însoţea pe candidat. Pentru prevenirea unor eventuale altercaţii, a fost alertată poliţia sectorului Botanica, dar grupul operativ aşa şi nu a ajuns la destinaţie. Doar datorită mobilizării în timp record a veteranilor de război, dar şi a oamenilor din Băcioi,a fost evitată destabilizarea situaţiei, iarAndrei Năstase şi echipa sa sunt în siguranţă”, afirmă reprezentanţii PPDA.
 
În aceste contiţii, membrii Platformei condamnă asemenea metode. Astfel, Andrei Năstase face apel către cetăţeni sa se consolideze atât pe plan local, cât şi naţional împotriva abuzurilor puterii, pentru a apropia ziua izbăvirii ţării de gruparea criminală, uzurpatoare a puterii de stat.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.