În ziua în care urmau să meargă la întrunire, poliţiştii au venit la domiciliul lor, iar ulterior, maşina acestora a fost oprită de câteva ori în drum spre raion, ca în final, cei doi susţinători ai Platformei DA să fie alungaţi acasă. Solicitat de Jurnal TV, inspectorul de sector s-a încurcat în declaraţii. 

Vasile Ciobanu şi Vitalie Cuşnir spun că au vrut să plece la întâlnirea cu Marian Lupu, care a avut lor în oraşul Edineţ, dar s-au pomenit cu poliţia la poartă.

Inspectorul de sector al comunei Zăbriceni, Andrian Dolgopol, neagă că i-ar fi împiedicat pe cei doi bărbaţi să ajungă la întâlnirea cu Marian Lupu. El susţine că l-a sunat pe Vasile Ciobanu în legătură cu locul de muncă, iar acasă la Vitalie Cuşnir a venit pentru a discuta o problemă.

Inspectorii de patrulare care i-au reţinut pe traseu pe cei doi bărbaţi nu au fost de găsit pentru a comenta situaţia. Amintim că, în ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri de intimidări ale unor localnici, care au vrut să participe la întâlnirile cu liderul PD, Marian Lupu, pentru a nu adresa întrebări incomode. Chiar şi aşa, recent, reprezentanţii PD, care se aflau în autobuzul de campanie al formaţiunii, au fost huiduiţi de mai mulţi locuitori ai oraşului Bălţi.

Şi câţiva deputaţi PD, precum şi premierul Pavel Filip s-au confruntat cu aceeaşi situaţie la Hânceşti şi Nisporeni. Marian Lupu a fost apostrofat şi în oraşul Ungheni, dar şi în satul Step-Soci din raionul Orhei. În ultimul caz, o femeie i-a adresat mai multe întrebări incomode lui Marian Lupu, iar drept rezultat a rămas fără iluminare stradală pentru câteva zile.