Procuratura municipiului Chişinău a pornit două cauze penale pe faptul  încălcării regulilor de protecţie a muncii  şi vătămarea gravă cauzată din imprudenţă integrităţii corporale a persoanelor sau pierderea de către acestea a capacităţii de muncă.

A fost constituit grup mixt de urmărire penală care va investiga obiectiv şi operativ toate circumstanţele cazului. Concomitent, a fost creată o Celulă de criză la nivelul Procuraturii capitalei, formată din reprezentanţi ai organelor de resort care vor gestiona incidentul. 

O explozie a zguduit astăzi centrul capitalei puţin după ora 13:00. Deflagraţia s-a produs după ce o butelie de gaz a explodat în cafeneaua „La Soacra”, aflată pe teritoriul Pieţii Centrale.

Serviciul 901 a fost alertat aproximativ la ora 13:24. La faţa locului au fost îndreptate patru autospeciale ale pompierilor, care au stabilit că incendiul e declanşat la etajul doi al unui local. Pompierii au evacuat din interior patru persoane, iniţial ambulanţele 903 evacuând încă 13 oameni. Cele 17 persoane care au suferit arsuri au fost internate.


Trei pacienţi sunt în stare gravă şi au fost internaţi în Secţia reanimare. 11 oameni au fost internaţi la Centrul de Combustie din capitală cu arsuri pe corp şi ale căilor respiratorii, iar o femeie de 35 de ani se află în Secţia Reanimare a Institutului de Medicină Urgentă.

Speriaţi de cele întâmplate, rudele victimelor au venit imediat la spital. Fiul şi nora femeii din imagini munceau în localul unde a avut loc nenorocirea.

Localul unde s-a produs explozia a fost închis, iar directorul interimar al Pieţei Centrale a declarat că după acest incident va fi verificată minuţios activitatea tuturor agenţilor economici.

Incendiul, care a cuprins în total 55 metri pătraţi din bucătăria şi ospătăria localului, a fost localizat în 15 minute, fiind salvat restul încăperii. 30 pompieri şi salvatori au efectuat lucrări de demontare-spălare şi lichidare totală a consecinţelor. Alte circumstanţe ale acestui caz şi cauza exactă a declanşării urmează să fie stabilite.