În acţiunile conducătorului auto procurorii au reţinut comiterea infracţiunii prevăzute de art. 264 alin.(4) Cod Penal (încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane, acţiuni săvârşite în stare de ebrietate).
 
Amintim că învinuitul, care se deplasa la volanul unui „Hyundai Getz”, a pierdut controlul asupra volanului, a intrat într-un stâlp de electricitate, accidentând pietonii aflaţi în apropierea părţii carosabile. În urma accidentului, un pieton a decedat pe loc, iar alte cinci persoane, cu vârstele cuprinse între 30 şi 54 de ani, au fost internate cu diferite traumatisme.
 
În aerul expirat de învinuit a fost stabilită o concentraţie a vaporilor de alcool de 0,62 mg/l, ceea ce se califică ca stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat. Învinuitul are 24 de ani şi este militar prin contract al Bazei de Instruire a Armatei Naţionale.
 
Pentru această infracţiune norma penală prevede închisoare de la 4 la 8 ani cu privarea de dreptul de a conduce pe un termen de până la 5 ani.