Solicitat de IPN, Igor Dodon a declarat că există deja câteva planuri de acţiuni care urmează a fi aplicate în cazul în care autorităţile nu vor reacţiona, însă o decizie în acest sens nu a fost luată. Potrivit lui, acţiunile vor fi decise în a doua jumătate a zilei, în cadrul Consiliului de Salvare Naţională, care a fost creat în timpul protestelor de pe 24 ianuarie.

„Până la această oră, nu este niciun fel de reacţie sau semnale din partea autorităţilor la declaraţia aprobată la adunarea generală a opoziţiei, la mitingul de duminică”, a declarat liderul PSRM, menţionând că dacă situaţia nu se schimbă, sunt pregătite mai multe acţiuni. „Ştim ce şi cum, dar decizia trebuie luată împreună”, a mai spus politicianul.

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a declarat pentru IPN că urmează acţiuni drastice, dacă nu se va ţine cont de revendicările protestatarilor. Potrivit lui Năstase, vineri, 29 ianuarie, va avea loc un forum civic în acest sens. „La forum va participa elita moldovenească. Împreună cu aceasta vom lua decizii altfel decât aşteaptă guvernanţii. Ne vom ţine de cuvânt, vor fi acţiuni mult mai drastice decât au fost până acum”, a declarat liderul Platformei DA.

Zeci de mii de oameni, în frunte cu cei trei lideri, au ieşit duminică, 24 ianuarie în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a cere organizarea alegerilor anticipate, dar şi demisia Guvernului Filip. Protestele de amploare împotriva Guvernului Filip au început pe 20 ianuarie, atunci când Parlamentul a votat în mare grabă noua componenţă a cabinetului de miniştri.