De asemenea, un scop primordial este asigurarea nivelului înalt de securitate a frontierei moldo-ucrainene, inclusiv implementarea conceptului de Management Integrat al Frontierelor (MIF) după modelul european.

Reprezentantul delegaţiei UE în Republica Moldova, Aneil Singh, a menţionat că beneficiarii acestui proiect sunt cetăţenii şi că acest echipament mobil va spori capacitatea de intervenţie şi securizare a frontierei moldo-ucrainene.

Proiectul „Patrularea comună la frontiera terestră şi fluvială între Republica Moldova şi Ucraina” a fost implementat în anul 2015, fiind finanţat de către UE în cadrul Iniţiativei prioritare a Parteneriatului Estic privind Programul de Management Integrat al Frontierei. Valoarea echipamentului oferit Poliţiei de Frontieră depăşeşte suma de 1,7 milioane euro. Autospecialele vor fi utilizate la controlul frontierei de stat al Republicii Moldova, atât la frontiera terestră, cât şi la cea fluvială, în scopul combaterii eficiente a migraţiei ilegale şi a criminalităţii transfrontaliere.