Directoare de programe în cadrul CRJM, Nadejda Hriptievschi, a declarat că pentru a spori eradicarea fenomenului discriminării în Republica Moldova este necesar ca legislaţia să-i ofere Consiliului pentru Prevenirea şi Eliminarea Discriminării competenţa de a sancţiona direct faptele de discriminare, întrucât la etapa actuală, Consiliul are doar competenţa de a preveni discriminarea şi de a examina plângerile individuale.

Nadejda Hriptievschi a mai spus că pentru a îmbunătăţi situaţia în domeniul nediscriminării este necesară şi revederea Codului muncii din perspectiva egalităţii de gen. În context, expertul recomandă dezvoltarea serviciilor de creşă, reducerea duratei concediului pentru îngrijirea copilului şi creşterea nemijlocită a indemnizaţiei acordate pentru concediul maternal.

Potrivit consilierului juridic al CRJM, Pavel Grecu, pentru a combate discriminarea ar fi necesar ca obligaţia de nediscriminare să fie introdusă în cât mai multe acte normative, în special în cele ce ţin de funcţionarii publicii. Expertul a mai punctat că, în urma studiului, au făcut o recomandare şi către Curtea Supremă de Justiţie pentru ca aceasta să elaboreze un aviz consultativ cu privire la limba în care urmează a fi acceptate cererile de chemare în judecată, reieşind din cadrul legal şi practica Republicii Moldova.

Recomandările au fost formulate de către experţi în cadrul studiului „Analiza compatibilităţii legislaţiei din Republica Moldova cu standardele europene în domeniul egalităţii şi nediscriminării”. Recomandările sunt adresate Guvernului, instanţelor de judecată, CPPEDAE, Biroului de Relaţii Interetnice şi Avocatului Poporului.