„Niciuna dintre revendicările populare nu a fost nici măcar examinată, nu realizată. Una dintre ele era demisia lui Drăguţanu. În fond, revendicările conţineau demisiile tuturor celor care s-au făcut complici la furtul miliardului. Ei au mimat acea demisie a lui Drăguţanu, bătându-şi joc în continuare de acele revendicări absolut legitime, absolut întemeiate. Atunci când cerem alegeri anticipate, nu trebuie de uitat cu ce am început – anchetarea furtului miliardului, recuperarea banilor, etc. Atunci când nu s-a dat curs revendicărilor noi am cerut demisii şi mai apoi alegeri anticipate”, a declarat Andrei Năstase.

În context, reprezentantul mişcării protestatare a menţionat că oamenii protestează de un an de zile, iar numărul manifestanţilor este în creştere. „Din 25 ianuarie 2015, suntem în stradă. La început, am fost 100 de oameni scoşi în stradă de un mesaj de pe Facebook, distribuit de Dinu Plângău, colegul nostru cel mai tânăr, şi iată am ajuns la sutele de mii de oameni”, a spus Năstase.

„Noi am obţinut să fim auziţi în străinătate şi dacă nu am fi ieşit în stradă, furturile ar fi continuat”, a mai afirmat Năstase. 

Amintim că în cadrul protestului de amploare din 6 septembrie protestatarii au înaintat o serie de revendicări, precum înlăturarea oligarhilor de la cârma statului, alegeri anticipate, demisia preşedintelui ţării şi a capilor din instituţiile care se fac responsabile de „jaful secolului” din sistemul bancar, alegerea preşedintelui prin vot direct, etc.