„Mişcarea de protest s-a intensificat, deoarece un nou guvern a fost învestit fără acordul societăţii. Demonstranţii au înfruntat temperaturile sub zero grade pentru a-şi exprima furia faţă de corupţia răspândită pe larg în rândul elitei politice din fruntea ţării, influenţată de oligarhul Vladimir Plahotniuc, care este adevărata putere din spatele noii administraţii”, scrie abc.net.au.

Şi BBC a scris despre protestul de la Chişinău. Sursa menţionează că oamenii protestează faţă de învestirea Guvernului Filip, precizând că acesta are legături cu controversatul om de afaceri Vladimir Plahotniuc. În articol se mai menţionează că protestatarii cer alegeri anticipate.


France-Presse notează că zeci de mii de oameni au protestat la Chişinău faţă de actuala guvernare. „Oamenii sunt cu noi. Ei nu doresc să sprijine oligarhii şi autorităţile penale”, a declarat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, pentru France-Presse.

Agenţia de ştiri TASS a menţionat că cetăţenii şi opoziţia din ţară nu recunosc noul guvern, care a fost votat în şase minute şi a depus jurământul în mare grabă. Totodată, sursa scrie că cetăţenii care au manifestat s-au unit pentru o cauză comună – alegerile anticipate.

PROTESTELE de la Chişinău: Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă. Protestatarii au dat un ultimatum pentru alegeri anticipate – este titlul agenţiei de ştiri Mediafax, care a reflectat pe larg protestul de la Chişinău.

„Zeci de mii de oameni participă, duminică, la manifestaţii în centrul Chişinăului, contestând Guvernul Pavel Filip, alcătuit de Partidul Democrat, şi cerând organizarea de alegeri parlamentare anticipate. Protestul de duminică s-a încheiat în jurul orei 18:30. Liderii protestatarilor le-au dat autorităţilor ultimatum să stabilească alegeri anticipate până joi. Dacă până joi nu dau curs solicitărilor noastre, vom întreprinde măsuri foarte drastice. Mulţimea scandează: „Ultimatum!” Joi, ora 17:00 este ora limită, vor avea surprize din cele mai frumoase, a declarat Andrei Năstase în faţa mulţimii de protestatari”, relatează Mediafax.

„Zeci de mii de protestatari adunaţi duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău au votat o rezoluţie prin care cer demisia întregii guvernări: de la executiv până la preşedinte, şi alegeri parlamentare anticipate nu mai târziu de luna aprilie 2016”, informează Agerpres.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.