Responsabilul a menţionat că la primul etaj al clădirii în care s-a produs incendiul era instalat un grătar fără ca patronii să coordoneze acest lucru cu autorităţile. Incendiul ar fi izbucnit de la o scânteie, de la care, a luat foc grăsimea depusă pe sistemul de ventilare, care era folosit drept canal pentru evacuarea fumului. Flacăra s-a răspândit cu repeziciune şi a afectat exteriorul clădirii, dar şi o suprafaţă de circa 70 de metri pătraţi din căptuşeala acoperişului. Merzâncu a mai spus că deşi clădirea este dotată cu sistem de semnalizare a incendiului, acesta nu a funcţionat.

Potrivit autorităţilor, încăperea în care au izbucnit flăcările era închiriată de un cetăţean turc, iar în local se prepara mâncare tradiţională turcească. Dacă se va dovedi că acesta este vinovat de izbucnirea incendiului, bărbatul va trebui să plătească despăgubiri şi localurilor din vecinătate care au fost afectate.

Autorizaţia obţinută de agentul economic urmează să fie suspendată, iar încăperea şi condiţiile de activitatea vor fi supuse verificărilor. Localul îşi va relua activitatea doar după ce administratorul va primi autorizaţie de la pompieri. Autorităţile mai menţionează că ultima verificare a localului a fost în 2014. Atunci nu au fost sesizate anumite încălcări.