Următorul material în topul Jurnal.md este O nouă manifestaţie de amploare în PMAN: Cetăţenii protestează faţă de abuzurile actualei guvernări; Jurnal.md transmite în direct evenimentul. Live textul despre protestul din 22 ianuarie a acumulat aproape 50 de mii de vizualizări. Manifestanţii au protestat la Televiziunea Publică, unde reprezentanţii protestatarilor au cerut timp de antenă pentru evenimentele din centrul capitalei. Totodată, aceştia au cerut demisia ministrului Apărării. Tot în cadrul acestui protest, liderii protestatarilor au anunţat despre un nou protest de amploare care va avea loc duminică, la ora 11:00.

Ţurcanu confirmă: Preşedintelui i-a fost impusă o candidatură şi a fost ameninţat voalat că se vor întâmpla lucruri rele cu doi dintre fiii săi este o altă ştire din top. Acest articol a acumulat peste 29 de mii de vizualizări. Şeful statului a fost şantajat pentru a desemnat un anumit candidat pentru funcţia de premier. Despre acest lucru a recunoscut fostul purtător de cuvânt al preşedintelui Vlad Ţurcanu. Acesta a mai spus că Nicolae Timofti a fost ameninţat voalat că se vor întâmpla lucruri rele cu doi dintre fiii săi.

Şi protestul din 21 ianuarie a trezit interesul internauţilor. Astfel, ştirea Protest de amploare faţă de învestirea Guvernului Filip; Jurnal.md transmite ÎN DIRECT manifestaţia din PMAN este următoare ştire în topul acestei săptămâni. Acest subiect a fost citit de peste 100 de mii de vizitatori. Şi în această ştire sunt reflectate pe larg acţiunile de protest ale manifestanţilor din centrul capitalei, care protestează faţă de abuzurile actualei guvernări. 

Topul continuă cu ştirea După ce ieri a minţit în legătură cu ceremonia de învestire a Guvernului, consilierul preşedintelui Timofti, Vlad Ţurcanu, şi-a dat demisia. Consilierul preşedintelui Timofti, Vlad Ţurcanu, şi-a dat demisia după ce a dezinformat opinia public privind informaţiile despre ceremonia de depunere a jurământului. „Constat că nefiind în cunoştinţă de cauză, am dezinformat opinia publică, lucru pe care-l consider inacceptabil şi nedemocratic. Acesta este motivul demisiei mele”, a precizat Ţurcanu. Această ştire a fost citită de peste 47 de mii de internauţi.

Confirmat OFICIAL! Guvernul Filip a depus pe ascuns jurământul este un alt subiect de top. După ce a fost votat în regim de urgenţă, cu sfidarea tuturor normelor, Guvernul Filip a depus şi jurământul pe ascuns. S-a întâmplat deşi, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Vlad Ţurcanu, a declarat că depunerea jurământului Guvernului Filip nu va avea loc în ziua învestirii. Articolul a fost citit de peste 33 de mii de ori.

Un alt material care a trezit interesul internauţilor este Emisia Jurnal TV, SISTATĂ de Moldtelecom în toată ţara!. Subiectul a acumulat peste 31 de mii de accesări. Mesaje despre această informaţie au venit din următoarele localităţi: Chişinău, Floreşti, Ungheni, Teleneşti, Ştefan Vodă, Grătieşti, Drochia, Ialoveni, Căuşeni, Edineţ, Rezina etc. Totodată, oamenii au spus că serviciul suport tehnic Moldtelecom nu a fost disponibil pentru a clarifica situaţia.

Peste 48 de mii de accesări a înregistrat Tribuna Parlamentului, BLOCATĂ! Filip îşi ţine discursul din lojă, acompaniat de vuvuzele, articol despre evenimentele care s-au petrecut în ziua învestirii Guvernului Filip. Guvernul Filip a fost votat la galop, cu 57 de voturi. Aşa-zisa majoritate l-a votat pe Filip după nici 20 minute de şedinţă. Şi asta pentru că Lupu a cerut să se sară de runda întrebări-răspunsuri şi de prezentarea programului, după ce socialiştii au blocat tribuna Parlamentului şi au bruiat discursul lui Filip.

Iniţial, socialiştii au declarat că şedinţa Parlamentului a fost convocată pe furiş şi că unii deputaţi nici măcar nu au fost anunţaţi, iar alţii nu au reuşit să ajungă. Din acest motiv, fracţiunea PSRM a cerut amânarea şedinţei cu trei ore, iar Candu a decis să pună la vot propunerea şi, evident, nu a fost susţinută de majoritate. După aceasta, mai mulţi socialişti au blocat tribuna Parlamentului, unde au suflat în vuvuzele, au tropăit din picioare şi au foşnit din foi, în timp ce Filip îşi ţinea discursul din lojă. După câteva minute, speakerul Andrian Candu l-a chemat pe Pavel Filip să vină în prezidiu şi i-a adus şi un scaun cu această ocazie. Imediat în apărare a sărit şi Marian Lupu, care a venit cu o propunere de-a dreptul halucinantă - să se treacă peste prezentarea programului şi peste runda de întrebări-răspunsuri şi să fie votat imediat Guvernul Filip. Mai departe, lucrurile s-au desfăşurat cu viteza lumii. Filip a citit ca şi cronometrat lista miniştrilor, Candu a pus la vot şi mai repede, anunţând imediat: „Guvernul Filip a fost învestit, felicitări, şedinţă închisă”.

Topul celor mai citite ştiri pe Jurnal.md se încheie cu articolul Sfârşitul lui Plahotniuc: Oligarhul va fi scos în furci de la guvernare sau îşi va distruge propriul imperiu.

Vladimir Plahotniuc trebuie oprit, pentru că nu este capabil să o facă singur. Acest lucru devine tot mai evident, pe măsură ce dorinţa sa avidă de putere absolută ia amploare pe zi ce trece. Sătul să fie doar păpuşar din umbră, acesta s-a înfipt cu dinţii în funcţia de premier. Iar dacă nu a reuşit să fie desemnat el, a avut grijă să înainteze una dintre cele mai apropiate persoane. Faptul că Plahotniuc nu a tras până la urmă de sfori ca să ajungă el premier poate fi explicat prin faptul că acesta ţinteşte mai sus – la funcţia de preşedinte al ţării. Despre aceasta spun mai mulţi analişti politici.