Zeci de oameni din raioane diferite ne-au contactat astăzi şi s-au plâns că primarii din teritoriu, racolează mai multe persoane care să fie aduse mâine în capitală pentru a participa la o manifestaţie în susţinerea guvernului Filip. Unele persoane spun că sunt impuse să vină în capitală, iar pentru asta vor primi şi câte 200 de lei.

O femeie din raionul Rezina ne-a spus că fiul său, care este angajat la un Penitenciar din ţară, este obligat de superiorii săi să meargă mâine la o manifestaţie.

Contactaţi telefonic, unii primari democraţi au recunoscut că mâine vor veni la o manifestaţie în susţinerea guvernului Filip. Aceştia însă au negat faptul că oferă bani persoanelor pe care le vor aduce. Primarul din satul Ciulucani, raionul Teleneşti a spus că vine din propria iniţiativă şi nu este impus de nimeni.

Contactat telefonic de către un reporter Jurnal TV, care s-a prezentat drept membru al Partidului Democrat, primarul satului Climăuţi din raionul Donduşeni, Mariana Chiriac a declarat că va veni la manifestaţie cu aproximativ 70 de persoane.

Ulterior, când ne-am prezentat că suntem reporteri Jurnal TV, Mariana Chiriac a negat faptul că ar veni mâine la manifestaţie.

Potrivit surselor confidenţiale care ne-au furnizat informaţiile, acţiuni de racolare a persoanelor pentru a participa la manifestaţie în capitală ar avea loc şi în raioanele Hânceşti, Anenii Noi, Edineţ, Floreşti, Ştefan Vodă şi Orhei. Reprezentanţii Serviciului de presă al Partidului Democrat au refuzat să comenteze informaţiile.