În context, acest a transmis şi un mesaj către fostul preşedinte al României Traian Băsescu. „Eu am citit declaraţia domnului Băsescu şi am să-i răspund. Vreau să-l invit în Republica Moldova să vadă cum se trăieşte aici, să vadă cum trăiesc sutele de familii despărţite – o parte este plecată la Moscova, o altă parte este plecată în Italia sau în alte păţi alte Europei”, a menţionat Năstase.

„Să mă credeţi pe cuvânt nu ne sperie geopolitica. Oamenii nu mai au răbdare deja. Vă rog să înţelegeţi foarte bine că dacă îl lăsam pe Plahatniuc să se instaureze, atunci nu-l vom putea da jos decât prin sânge”, a opinat liderul Platformei DA.

Totodată, Năstase spune că la Chişinău s-a încropit un guvern condus de o singură persoană şi acest lucru trebuie să se înţeleagă. „Regret foarte mult ceea ce se întâmplă în România , ţara mea de suflet. Eu sunt român şi sunt şi moldovean. Este foarte grav că la 400 de km de Chişinău nu se vede că aici a fost instaurat un guvern al oligarhiei criminale, în spatele căruia stă un mare criminal al Europei, Plahotniuc. Trebuie să înţelegeţi că este personajul cel mai detestat în Republica Moldova. El a făcut tentative ca să ajungă premier, iar acum şi-a pus o sculă pe nume Filip şi a preluat Ministerul de Interne, care la jumătate de oră după ce a fost preluat a făcut să curgă prima picătură de sânge  de la protestatari. Să se înţeleagă foarte clar, aici s-a încropit un guvern  susţinut de o majoritate parlamentară, constituită pe corupere, şantaj”, a menţionat Andrei Năstase.

Reprezentantul mişcării protestatare a menţionat că protestele de la Chişinău vor continua.