Simpatizanţii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr” şi-au dat întâlnire în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Ulterior, mulţimea s-a îndreptat spre sediul Parlamentului, unde erau şi susţinători ai Partidului Socialiştilor şi ai formaţiunii „Partidul Nostru”. În faţa sediului legislativului, manifestanţii au depus câteva coroane funerare. „Astfel este înmormântat regimului oligarhic”, au spus oamenii.

Ulterior, protestatarii au înconjurat Casa Guvernului. Manifestanţii au protestat şi în faţa companiei Moldtelecom, fiind nemulţumiţi de faptul că operatorul naţional a sistat transmisiunea postului Jurnal TV.

De la Moldtelecom, protestatarii au mers la Curtea Constituţională, unde reprezentanţii Partidului Socialiştilor au depus o sesizare prin care solicită ca magistraţii să se pronunţe în privinţa legalităţii învestirii Guvernului Filip.

Ulterior, manifestanţii au mers la Reşedinţa de Stat pentru a se întâlni cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, care i-a invitat la discuţii. Potrivit organizatorilor, la protestul de azi au participat în jur de 40 de mii de oameni. Poliţiştii nu au dat deocamdată o cifră în acest sens.