Preşedintele CCA, Dinu Ciocan, a declarat, la începutul şedinţei de astăzi, că pe parcursul zilei va fi făcut un demers oficial către distribuitorul de servicii Moldtelecom şi va fi efectuată o verificare, iar ulterior va fi oferită şi o reacţie în privinţa acestui subiect.

Dinu Ciocan a făcut un apel către toţi distribuitorii de servicii din ţară să-şi respecte listele de canale aprobate de CCA şi să nu excludă din lista de canale posturile de televiziune, în special cele autohtone. „În cazul apariţiei unor defecţiuni tehnice sau de altă natură să le remedieze imediat şi să informeze Consiliul Coordonator al Audiovizualului”, a precizat Dinu Ciocan.

Amintim că emisia Jurnal TV a fost sistată de Moldtelecom în după-amiaza zilei de ieri, în toiul protestelor de la Parlament, transmise în direct la Jurnal TV pe parcursul întregii zile. Peste câteva ore, Moldtelecom a blocat şi alte posturi: Moldova 1, Canal 2, Canal 3, Pro TV, TV 7, Publika TV şi Prime. Peste câteva ore, toate posturile au revenit, în afară de Jurnal TV, care este blocat şi la această oră.