ONG-ul internaţional notează că politicienii demonstrează în continuare ignoranţă şi indiferenţă faţă de obligaţiile internaţionale asumate prin semnarea documentelor în domeniul drepturilor omului.

În acelaşi timp, Amnesty International Moldova condamnă acţiunile violente din cadrul mitingului de protest de ieri, din faţa Parlamentului.

„Amnesty International Moldova condamnă acţiunile de violenţă, produse în data de 20 ianuarie curent, în cadrul mitingului de protest din centrul capitalei. Regretăm că politicienii demonstrează în continuare ignoranţă şi indiferenţă faţă de obligaţiile internaţionale asumate prin semnarea documentelor în domeniul drepturilor omului. Atenţionăm că politicienii au ignorat vocea poporului şi au acţionat netransparent, nedemocratic şi dubios, acest fapt stârnind furia protestatarilor. Condamnăm, de asemenea, limitarea accesului liber şi neîngrădit la informaţie, prin blocarea unor mijloace de informare în masă”, se arată în comunicat.

Organizaţia internaţională mai face un apel către autorităţile statului, dar şi către partidele politice să se abţină de la orice acţiuni violente, să acţioneze respectând legislaţia naţională şi internaţională, la care Republica Moldova este parte.

„Regretăm că în 7 ani, de la violenţele din 7 aprilie 2009, autorităţile statului nu şi-au învăţat lecţia, iar persoanelor care au acţionat cu impunitate şi imunitate în 2009 li s-a transmis un mesaj grav – că ignorarea legii nu este pedepsită în Republica Moldova”, conchide Amnesty.