Astfel, Cavcaliuc afirmă că, în timpul protestului din 4 octombrie 2015, între orele 13:34 - 14:04, un grup de protestatari, reprezentând Platforma DA, în frunte cu Andrei Năstase, „au penetrat cordonul format din angajaţii MAI, care au format un cordon suplimentar la intrarea în Parlament”. Pe acest fapt a fost pornită o cauză penală pentru dezordini în masă.

„Tot la 4 octombrie, protestatarii s-au deplasat la sediul Global Business Center. La ora 16:00, au bruscat angajaţii poliţiei implicaţi în asigurarea ordinii publice la GBC şi au rupt cordonul format, urcând pe scările de acces în clădire, au îndemnat mulţimea spre descinderi în forţă şi violenţă, aruncând cu ouă şi pietre în direcţia instituţiei. În momentul altercaţiei protestatarii au bruscat angajaţii Poliţiei care se aflau în cordonul de protecţie, angajaţilor le-au fost provocate diverse traumatisme, fiindu-le deteriorată uniforma de serviciu. Totodată, s-a constatat deteriorarea proprietăţii private (gardul din partea laterală dreapta a sediului, geamul etajului trei şi uşa de la intrare). Pe cazul dat, IP Centru a pornit dosar penal pentru dezordini în masă”, mai spune Cavcaliuc.

Totodată, Cavcaliuc menţionează şi protestul din 9 noiembrie 2015, când reprezentanţii Platformei DA au pichetat sediul ANRE din cauza majorării tarifelor. „Întrunirea s-a soldat cu abateri, fiind îngrădit accesul liber al angajaţilor ANRE. Totodată, au fost comise acţiuni violente împotriva angajaţilor poliţiei”, afirmă Cavcaliuc.

De menţionat că, acum câteva luni, în presă a apărut o informaţie potrivit căreia Gheorghe Cavcaliuc urma să fie numit în funcţia de viceministru de Interne la indicaţia directă a lui Vladimir Plahotniuc. Asta după ce i-ar fi promis oligarhului că „în două săptămâni termină protestul Platformei DA”.