Astfel, în ultimele 24 de ore angajaţii Serviciului Situaţii Excepţionale au deblocat 170 de maşini şi au salvat 448 de oameni.

Totodată, salvatorii au scos din troiene mai multe ambulanţe, care se deplasau pentru a acorda ajutor medical de urgenţă.

Totodată, premierul interimar Gheorghe Brega a declarat că în cazul în care vor mai fi ninsori atât de puternice drumurile ar putea fi blocate de poliţie, pentru ca oamenii să nu poată circula.

Amintim că din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, în raioanele Cahul, Cantemir, Căuşeni, Ştefan Vodă, Taraclia şi UTA Găgăuzia a fost sistată complet activitatea în 65 instituţii de învăţământ general, anunţă Ministerul Educaţiei.

Potrivit Gabrielei Ştirbu, purtătorul de cuvânt al ministerului, în şapte instituţii din raioanele Cahul, Cantemir şi Căuşeni a fost redus regimul de activitate, iar 53 de rute şcolare în nouă raioane: Anenii Noi, Cahul, Cantemir, Căuşeni, Cimişlia, Hânceşti, Ştefan Vodă, Taraclia şi Găgăuzia nu au circulat microbuzele şcolare.

Astfel, nu au fost transportaţi 2112 elevi din 59 localităţi, rutele fiind suspendate din cauza înzăpezirii drumurilor din ţară.