Raisa Melnic spune că a organizat o expoziţie comemorativă în care a inclus zeci de volume a lui Mihai Eminescu. Pentru a face o comparaţie între mesajul din scrisoarea a III-a a poetului şi situaţia politică din Republica Moldova, a expus mai multe ziare, publicate ieri şi azi dimineaţă, ce conţineau articole despre oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Acest detaliu al expoziţiei a stârnit nemulţumirea conducerii Bibliotecii Naţionale. Raisa Melnic spune că este intimidată de şefii instituţiei şi este îngrijorată că ar putea fi dată afară de la muncă.

Directorul instituţiei, Elena Pintilei, spune că angajata sa a elaborat proiectul expoziţiei fără să-l coordoneze cu cei de la conducere. Totodată, aceasta a negat că ar intenţiona să o demită pe şefa serviciului programe culturale.

Directorul adjunct al instituţiei Aliona Tostogan a părăsit biroul atunci când a văzut echipa Jurnal TV.

Raisa Melnic este angajată în cadrul Bibliotecii Naţionale de mai bine de 35 de ani, iar timp de 25 de ani ocupă funcţia de şef al programelor culturale. Instituţia este în subordinea Ministerului Culturii, condus de Monica Babuc, delegată în această funcţie de Partidul Democrat, al cărui prim-vicepreşedinte este Vladimir Plahotniuc.