După manifestaţia de la Reşedinţa de pe Stat, protestatarii vor merge, ca şi ieri, la Reşedinţa de la Condriţa, unde se află acum şeful statului.

În timp ce mărşăluiesc pe străzile capitalei, mulţimea scandează „Plahotniuc, nu uita, puşcăria-i casa ta”.

Preşedintele Nicolae Timofti urmează să ia până la sfârşitul zilei de astăzi, 14 ianuarie, o decizie privind desemnarea unui candidat la funcţia de prim-ministru.

Secretarul general al Aparatului preşedintelui, Ion Păduraru, a comunicat, pentru IPN, că până la ora 12.00 a expirat termenul dat de preşedinte majorităţii parlamentare pentru a propune un alt candidat la şefia executivului, însă preşedintele poate anunţa decizia până la finele zilei.

Nicolae Timofti a respins ieri candidatura lui Plahotniuc, invocând suspiciunile de corupţie şi lipsa de integritate care planează asupra oligarhului. Majoritatea parlamentară nu a acceptat argumentele şefului statului şi l-a înaintat repetat, iar Plahotniuc chiar i-a transmis o scrisoare şefului statului în care se declară gata să semneze o declaraţie de integritate, însă numai după ce va fi desemnat premier.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.